Wednesday, 9 January 2013

STUDY ooh STUDY .

Dear blogger  ,

What happen of my study????  uh  ,  sekarang i dah masuk sem 4  ,  and alhamdulillah dari sem 1 - 3 result final exam saya x pernah failed  ,  and pointer pun ok  , tapi x cukup untuk dapat anugerah DEKAN  ,  but i will try my best to get that DEKAN for this semester  ,  Insyallah  ! 

Sem 4 ni my last semester sebelum i masuk clinical attachment  ,  that means habis jak sem 4 ni i akan bekerja d Hospital sudah  , kira practical lah  ,  UH  !  x sabar  ,  x sabar  ,  x sabarrrrrrrrrrrr  .....  I dapat bayangkan nanti i practical d hospital tu mesti berangan jadi staff hospital yg betul2  ,  padahal baru practical pun  .  Heheh  :D

Btw  ,  sedih jugak cause sem ni sem last kami d kolej  ,  uh!   nanti dah practical i will miss gelagat2 classmate2 saya yg banyak ragam n gelagat2x lecturer i yang comel-comel tu. Guess what???? Lecturer i smuanya gadis2  ,  then smua nya belum married tau  ,  but ada lah 1 lecturer i yg dah married december 2012 hari tu. Seriously  ,  lecturer i smua nya cute2 and education dorang smua mya tinggi2 .  Insyallah  ,  one fine day i akan jadi macam dorang  . Maybe lebih succes dari dorang  heheheheh  :D  .  INSYALLAH  !

Hurmmmm  ,  semester 4 ni mestilah lebih mencabar  .  And mcm manapun smua subject mesti lulus supaya senang terus masuk clinical attachment  .  Kalau i bukan stakat mau lulus  ,  tapi mau cemerlang  ,  aku akan usaha sehabis mungkin  .  "  di mana ada kemahuan  ,  di situ ada jalan "  right  ????

Dear blog  ,  ok lah ya  .  Sampai cni dulu i b'celoteh  .  Insyallah  ,  later i update u lagi  .  For my reader  , thanks sbb take your time baca post i  ,  may god bless you  .  Much love  :)  xoxo : D

Tuesday, 8 January 2013

Second years (:

Assalamualaikum  ,  hello my blogger  ,  kelmarin 7 january is anniversary i dengan ronny utk yg second years  .  Uh  ,  x sedar kan  ,  macam baru jak kami couple tpi skarang dah masuk tahun ke 2  . Uh!   kalau u all nak tau, sgat banyak dugaan dlm hubungan kami  ,  well  ,  memang lumrah kehidupan kan  ???  insyallah  ,  kalau ada jodoh kami akan kekal slama nya  ,  and i hope i hope i hope ronny will be my spouse in the future  . Amiinnn  ........

Anniversary kelmarin tapi saya beria2 update hari ni,  heheheh  , sorry lah kelmarin x sempat update blog ni  , saya buzy sgat  ,  mana pagi ada kelas  ,  petang pulang dri kolej siap2 mau pegi dinner dengan ronny  .  Ooya  ,  talk about dinner cni saya mau kongsi pic saya n ronny celebrate anniversarry kami smalam  ,  CHECK IT OUT ~

Thursday, 3 January 2013

My 2013 -,-

For this topic i just wanted to share my new on 2013  
I get up and stand up for my rights  .
Chill  ~

Thursday, 22 November 2012

UPDATE ^^

assalamualaikum ,

uh  ,  lama saya ndak update blog . BTW , banyak sangat cerita saya mau kongsi .
ok , first saya start dengan life saya sepanjang saya x update .
ndak silap saya last update time bulan puasa right ??
hheheh , actually x update blog sebab lappy saya rosak  ) :
slalu online fb n twitter pun just guna tab  . 
susah mau update blog guna tab .  hhheheheheheh ( :

Hurmm , sepanjang x update blog ni banyak terjadi dengan saya .
dengan family saya , n dengan roniena .
hurrmm , tapi saya x bleh cerita lebih detail sangat  , sbb private sikit .
yang penting family saya still bahagia even saya ada bapa n mama tiri  ( :
tentang RONIENA plak  ,  hurrmmmm x mau crita lah  .
panjang sgat ceritanya ...................................................... 
insyallah nantiada masa saya cerita k  (:

about my study  , sekarang saya dah masuk sem 4  , sem last before practical  .
Uh  , x sabar mau practical n habiskan study  .
insyallah lepas tu saya akan kerja n sambung degree , terus k master  then jadi DOCTOR .
aminn   .

ok lah  , saya penat mau menaip panjang2 .  heheheh .
nanti saya update lagi k  .  BYeeee ~

Sunday, 22 July 2012

yaa RAMADHAN :')



Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Monday, 14 May 2012

JOM , hilangkan rasa mengantuk anda !



Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba 
LANGKAH 1

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
sangat best n lucu right ? hilang rasa mengantuk :p 
hheehhhe 

Sunday, 6 May 2012

nervous ++ excited !




Hello my lovely blogger  ツ  sorry cos lama x update blog ni  

ok  , skang aku dah  final exam untuk sem2 .
seriously aku sangat nervous n excited .
start 7 smpai 25 may 2012 i will face with paper of final exam ! 
ada 7 subject semuanya ..
wow ! i'm so nervous oohhh ...
Btw , i will try my best and i will study smart ...

  ツ Wish me luck   ツ