Friday, 25 March 2011

he is everything :))


                                                                                     my soul :))

really .. since aku couple dgan dia rasa dunia nie aku yg punya .. ngee~ .. that mean aku tul2x bahagia ma dia even sometime dia suka wat aku marah :(( .. sbelum tdur dak sah dak dgar suara nya same as pas bgun tdur gak lah .. rasa hdup ku nie dak sempurna lah if dia teda .. hurm , tapi kami memang kuat gaduh n aku akui gak lah banyak punca dari aku (ya kah ???) :p ...... aku dak tau mau ckp apa lagi tapi really terlalu tersangat terover bahagia aku ma dia .. tuhan jak tau .. aku harap sangat dia lah jodoh kue .. amiiiiiin :))

Tuesday, 15 March 2011

READ :))




Hidup ini singkat. Tidak ada waktu untuk meninggalkan kata-kata penting tak terkatakan.
Life is short. There is no time to leave important words unsaid.




Sukses adalah sebuah perjalanan, bukan tujuan akhir
Success is a journey, not a destination.

Mereka yang dapat memberi tanpa mengingat, dan menerima tanpa melupakan akan diberkati.
Blessed are those that can give without remembering and receive without forgetting.

Cara memulai adalah dengan berhenti berbicara dan mulai melakukan.
The way to get started is to quit talking and begin doing



Thursday, 10 March 2011

aishiteru :))

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

my promise to you :))

JANJI by AKIM <3


Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku
Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Takkan menduakanmu

Tuesday, 8 March 2011

my CHOICE

After keluar result stpm aku yg menyedihkan n make me disappointed hari tu , aku rasa aku mcam teda masa depan tau .. bodoh betul kah aku nie .. ? ? cuba lah after spm dulu aku trima tawaran poli kah , SPA8 tu kah n uitm kah .. ini maw juga p buang masa ambil stpm .. kalau result GEMPAK dak pa .. Nie pointer pun dak ckup tuk masuk ipta .. uhuh .. mayb mmg suratan takdir ku , so I accept it .. actually cita2x ku sebenarnya mau jadi wartawan .. tapi ntah mau start from where … urm , tapi dak sangka aku dapat tawaran nursing at MAHSA COLLEGE … I have no choice so just pick up jak lah tawaran 2 .. jadi nurse pun ok jugak .. yang penting kali nie aku tekad tuk study sehabis baik .. ala , just 2 tahun stengah then kerja lah .. uhuhuh … so NURSE is my choice .. lepas nie I try tuk dak takut darah , dak geli dengan air kencing .. eeee :)) .. tp maw jadi nurse mestilah berani dengan smua tue …. Urm , tomorrow aku dah pgi daftar tuk masuk MAHSA n bulan 4 aku start study at 1BORNEO Kota Kinabalu Sabah … tapi aku ndak sampai hati lah mau pergi jauh dari RONNY … but this is my choice n tuk masa depan aku gak .. tapi aku akan janji dengan diri ku sendiri yang aku ke sana utk belajar shaja .. bukan utk cari lelaki lain .. aku yakin aku boleh setia dengan RONNY asalkan dia support aku :)) … but , aku takut dia pula yang berubah nanti .. uh ! palis2x deh .. eheheh :p   .. so , conclusion nya di sini aku akan jadi NURSE … insyallah :))

Saturday, 5 March 2011

my favorite song ( KIMIA by MELDA AHMAD ) just for him :))

Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku
Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu

?? in a relationship then why must fight ??

uh ! pnahkah sesuatu perhubungan tu perfect ?? maksud ku , teda perselisihan faham , teda gaduh2x or teda be jelous .. IMPOSSIBLE ! ! ! kalau semua perkara tue dak berlaku thats means hubungan tue dak normal lah kali .. ahah :)) .. k lah , based on my experience .. in some relationship pergaduhan tue mesti berlaku .. same as me lah .. uh ! lau mok ceta brapa kali aku begaduh dengan dya tak bleh kira lah .. kadang hal kecil pun kami bleh begaduh .. kadang aku rasa perkara tue 'SO FUNNY' ... but in my opinion , kalau kita bergaduh nie boleh wat hubungan ta dgan si dia bertambah rapat tau .. 2 pada pendapat aku lah .. tpi sometimes pergaduhan nie pun boleh buat hubungan kita tue hancur tau .. so kurang2x kan lah bergaduh .. btw , jaga lah hubungan kamu dengan si dia .. jangan nanti menyesal .. :)) .. bergaduh 2 perkara biasa n jan lah nak besarkan perkara yang kecil .. lain lah kalau si dia ada org lain .. eheh ! k lah .. untill here the topic today :)) .. daa~

Tuesday, 1 March 2011

:: The story Of us ::

in this page .. i want story about us a.k.a my BFF .. ! lau mok ceta sal smua bff kue memang mok ambil masa yg sangat lama .. tpi skang aku just mok story pasal BFF ku yg kami anggap kami nie adik beradik betul :)) ...
kami smua kenal n b'jumpa masa naik lower six ..first we just do it alone , but after dah kenal hati budi masing2x .. berasuk gak kami rupanya .. so many moment ya best sepanjang kami hidup bersama .. uhuhuh ! ooya , sebelum aku wat koleksi gambar2x kami . i want to introduce nama kami smua .. :: niena,ieda,eja,dyan,andy,eley,zura,acang,irnah,syifa,kasmah,rony,kay,joe,chank,sapiq,kardy,azreen,ejarn,lalok,leey,pyan n juhar :: ok , now lets see pictures of our memory ..
 
nie masa perjumpaan selepas stpm n sambil menunggu result .. time nie aku n rony tipu dorang , kununnya kami d kL .. skali kami dtg smua lagi memanas .. ahahah :)) 
............................................................................................................................................................
 nie lah keja kami plang skolah .. sggah mana2x then makan .. ahah :))
...........................................................................................................................................................
nie aktiviti kami lepas jak habis stpm .. uh ! this a great moment 

poriiiing mariiiih :))

...................................................................................................................................................................
TIME to celebrate our befday 


my vday :))


pyan vday :))


lalok vday :))
....................................................................................................................................................................
school time :))




 

.................................................................................................................................................................

etuw jak kah ????????? oh no , actually byak lagi ... tapi lau aku c masuk smua penuh blog kue .. eheh :))
anyway ,we will never forget each other .. all our memories are great memories that i had to ! 




i LIKE dis song same as i like 'BEGITUKAH CINTA' drama at TV3 :))

would like to try new :))

aku buat blogger nie just mok try something new .. lagi pun my cuzzy yang suggest me :))
paal blogger nie lama dah aku tau but belum berminat lagi .. tpi after tgok blog cuzzy aku rasa ingin mencuba plak .. eheheh :)) ...when i open the blogger i feeling addicted , ngee ~
btw , dengan blogger nie aku boleh menulis ayat yang lebih panjang .. ndak mcam di fb , fs and twitter ! ooya ,  lepas jak aku buat blogger nie .. terus adik2x kue pun mok minta buat .. ahah :)) .. tpi malas lah mok ajar dorang .. lau aku bleh blajar sendiri , they must be right ??? k lah , nothing else i can say more ..  just keep in touch .. daa~

NEW in BLOGGER

hai :))
i new in this blogger .. nothing very special i was .. just ordinary women !
not too perfect and not as pretty as AVRIL my favorite artis ..
i know i'ma strong laugh and cry .. eheheh :p
if want to know more about NIENA ..
rajin2x lah tgok blogger aku .