Thursday, 22 November 2012

UPDATE ^^

assalamualaikum ,

uh  ,  lama saya ndak update blog . BTW , banyak sangat cerita saya mau kongsi .
ok , first saya start dengan life saya sepanjang saya x update .
ndak silap saya last update time bulan puasa right ??
hheheh , actually x update blog sebab lappy saya rosak  ) :
slalu online fb n twitter pun just guna tab  . 
susah mau update blog guna tab .  hhheheheheheh ( :

Hurmm , sepanjang x update blog ni banyak terjadi dengan saya .
dengan family saya , n dengan roniena .
hurrmm , tapi saya x bleh cerita lebih detail sangat  , sbb private sikit .
yang penting family saya still bahagia even saya ada bapa n mama tiri  ( :
tentang RONIENA plak  ,  hurrmmmm x mau crita lah  .
panjang sgat ceritanya ...................................................... 
insyallah nantiada masa saya cerita k  (:

about my study  , sekarang saya dah masuk sem 4  , sem last before practical  .
Uh  , x sabar mau practical n habiskan study  .
insyallah lepas tu saya akan kerja n sambung degree , terus k master  then jadi DOCTOR .
aminn   .

ok lah  , saya penat mau menaip panjang2 .  heheheh .
nanti saya update lagi k  .  BYeeee ~

Sunday, 22 July 2012

yaa RAMADHAN :')



Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Monday, 14 May 2012

JOM , hilangkan rasa mengantuk anda !



Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba 
LANGKAH 1

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
sangat best n lucu right ? hilang rasa mengantuk :p 
hheehhhe 

Sunday, 6 May 2012

nervous ++ excited !




Hello my lovely blogger  ツ  sorry cos lama x update blog ni  

ok  , skang aku dah  final exam untuk sem2 .
seriously aku sangat nervous n excited .
start 7 smpai 25 may 2012 i will face with paper of final exam ! 
ada 7 subject semuanya ..
wow ! i'm so nervous oohhh ...
Btw , i will try my best and i will study smart ...

  ツ Wish me luck   ツ 

Friday, 6 January 2012

Roniena already 1 year :]




Uh ! since i was born into the world .. i only know the love of my family and god .. but, after i grow up i just knew what love between men and women .. in my love story , many trials that i go through .. i had a lot of frustration , hurt and many more .. but the story i want now is my love story with RONNY :)) .... first skali kami jumpa masa masuk lower six .. that time kami masing2x ada couple .. tpi dak sangka plak masing2x gak kami disakiti .. macam ada jodoh .. eheheh :)) come in one day , kami jadi rapat sangat then kami selalu text .. even if kami blum couple , tapi dia call aku 'DARLINK' .. same as me lah jugak .. eheheh :)) tpi time tu dua2x takut untuk luahkan perasaan masing2x .. yalah takut dia n aku dak dpat trima kenyataan .. but , last2x he tell me about him feeling to me .. wow ! thats time im really happy .. i think only me just fell in love with him ... so , apalagi masa tu jugak lah kami start kapel 7 januari 2011 .. honestly , since im with him , aku dah bleh lupa love story ku yg lalu .. uhuh~ aku bahagia sangat dengan RONNY .. walaupun selalu b'gaduh .. tpi perkara 2 besa berlaku dalam kisah cnta .. :))

Ok sempena anniversary kami 1 tahun ni , aku mahu story perhubungan kami sepanjang 1tahun nie k … first skali mau story macam mana dia bgitau yg dia suka aku , hurmm , actually time jam12 malam ngam2x tahun baru untuk 2011 dia dah sms aku mcm ni “ happy new year dalink , I really love you “ , tpi aku xda kredit masa tu n tgah busy celebrate new year di ICT selangor , so sms dia pun aku x balas , time tu aku tertanya2x , dia serious kah ni ??? tpi aku x b’harap cos kami dah besa say love u sebagai fren n skadar main2x , tpi ayat tu ada “ REALLY “ , Tpi aku biar n buat xtau jak , time aku sdah isi kredit aku sms lah dia  , macam biasa pagi2x kami mesti b’sms kalau dah bangun say “ morning “ antara 1 sama lain , tpi kami dua2x teda ceta pasal mean mesej nya yg 12malam tu , so biar jak lah … hurmm , sebelum masuk 7hb januari tu , ada satu hri ni dia post d fb yg dia “ fallin in love “ , so aku Tanya lah siapa , tpi dia ckap post tu dia teda maksud n main2x jak , aku pun diam jak lah … then sebelum 7hb tu jugak , ronny tgok fb aku SINGLE , trus dia ckap dgan aku knapa single , jom lah buat relationship , apa lgi aku pun eya kan jak lah , heheh , actually relationship kami d fb awal tau , belum lgi kami rasmi couple , tpi dua2x sdah pendam perasaan , cuma takut untuk di luahkan , smpailah 7hb januari ni , aku ada post d fb mcm ni “ kasitau kah ndak arh” , trus ronny mati2x Tanya apa maksud aku tu , tpi aku xmau bgitau dia , smpai lah kami b’gaduh kejap cos ronny marah aku ndak mau bgitau apa maksud  post tu , smpai lah aku bgitau maksud post aku tu yg aku mau kasitau dgan dia aku suka dia n syg sgat ma dia , tpi dia ndak percya n ckap yg dia kunuk x sesuai dgan aku , so aku pun kecil hati n hilang mood,aku rasa yg dia xsuka aku n xmau sama aku , malu tau ! ! smpai ,ada masa tu aku x bals mesej nya , trus di situ lah dia sms aku n trustrang pasal perasaan nya dga aku , oh god , tuhan jak tahu betapa happy nya aku , n situ lah kami start couple 7 JANUARI 2011 :] .

Sepanjang kami couple , mmg banyak dugaan yg kami hadapi , kami pernah bergaduh besar sangat , kami pernah alami “ long distance relationship “ slama 2bulan lebih , kami pernah t’break , n banyak lgi , tpi sumpah , hidup kami sgat bahagia , kami kongsi suka duka , smpai kami pernah tiada duit lgsung n hanya beli makanan 1 tapau n kongsi , kami pernah menangis bersama , n paling best nangis di pelukan nya . kadang kami ada gelaran2x yg pelik tau , aku pggil ronny angry bird n dia pgil aku zombie , aku pernah pggil dia kilik n dia pggil aku bodoh , uh , mmg kenangan dengan dia sweet sgat , n some of thing , kalau duit kami banyak , first thing yg important buat kami ialah makan sedap2x , n favourite kami pizza hut :] . mmg bahagia sangat hidup kami , n kami janji tiada apa yg bleh pisahkan kami kecuali ajal . Kami memang 1 kepala , tpi kadang tu ada jugak lah perselisihan faham antara kami  , tpi kami bleh atasi semua , n paling best kalau kami b’gaduh ndak pernah lebih dari 24jam tau , mesti ada yg mengalah :] hurm , aku ingat ronny pernah ckap dgan aku , masa tu aku Tanya dia kalau aku mati duluan mcm mana ? dengan slumber dia jawab “ baguslah “ , trus aku merajuk :[ , tpi dia ada alas an tau knapa dia jawab bgitu , dia ckap “ kalau dia yg mati duluan pasti aku sengsara atas kematian nya , jdi biarlah aku yg mati duluan , jdi aku ndak dpt tgok kalau dia mati n aku ndak rasa derita , biar dia jak yg rasa derita tgok aku mati , uh ! so sweet :] .
Semenjak aku couple dgan dia , aku bangga cause dapat ubah prangai nya dri yg teruk jdi baik . Even dia brubah secara perlahan-lahan , tpi aku happy cause dia terlalu banyak berubah sekarang hasil jagaan aku , heheh , dia sendiri pun mengaku tau :] , that’s mean aku bleh jdi yg terbaik untuk dia and aku akan cuba untuk jadi yg sgat terbaik untuk dia . Hei , aku terlalu SAYANG n CINTA dia tau , SUMPAH  ! Aku ndak dapat bayangkan sengsara yg harus aku tanggung kalau hidup aku tanpa dia , biar dia bukan cinta pertama ku , tpi aku janji dial ah cinta terakhir ku , PENGHUJUNG CINTAKU .