Friday, 6 January 2012

Roniena already 1 year :]




Uh ! since i was born into the world .. i only know the love of my family and god .. but, after i grow up i just knew what love between men and women .. in my love story , many trials that i go through .. i had a lot of frustration , hurt and many more .. but the story i want now is my love story with RONNY :)) .... first skali kami jumpa masa masuk lower six .. that time kami masing2x ada couple .. tpi dak sangka plak masing2x gak kami disakiti .. macam ada jodoh .. eheheh :)) come in one day , kami jadi rapat sangat then kami selalu text .. even if kami blum couple , tapi dia call aku 'DARLINK' .. same as me lah jugak .. eheheh :)) tpi time tu dua2x takut untuk luahkan perasaan masing2x .. yalah takut dia n aku dak dpat trima kenyataan .. but , last2x he tell me about him feeling to me .. wow ! thats time im really happy .. i think only me just fell in love with him ... so , apalagi masa tu jugak lah kami start kapel 7 januari 2011 .. honestly , since im with him , aku dah bleh lupa love story ku yg lalu .. uhuh~ aku bahagia sangat dengan RONNY .. walaupun selalu b'gaduh .. tpi perkara 2 besa berlaku dalam kisah cnta .. :))

Ok sempena anniversary kami 1 tahun ni , aku mahu story perhubungan kami sepanjang 1tahun nie k … first skali mau story macam mana dia bgitau yg dia suka aku , hurmm , actually time jam12 malam ngam2x tahun baru untuk 2011 dia dah sms aku mcm ni “ happy new year dalink , I really love you “ , tpi aku xda kredit masa tu n tgah busy celebrate new year di ICT selangor , so sms dia pun aku x balas , time tu aku tertanya2x , dia serious kah ni ??? tpi aku x b’harap cos kami dah besa say love u sebagai fren n skadar main2x , tpi ayat tu ada “ REALLY “ , Tpi aku biar n buat xtau jak , time aku sdah isi kredit aku sms lah dia  , macam biasa pagi2x kami mesti b’sms kalau dah bangun say “ morning “ antara 1 sama lain , tpi kami dua2x teda ceta pasal mean mesej nya yg 12malam tu , so biar jak lah … hurmm , sebelum masuk 7hb januari tu , ada satu hri ni dia post d fb yg dia “ fallin in love “ , so aku Tanya lah siapa , tpi dia ckap post tu dia teda maksud n main2x jak , aku pun diam jak lah … then sebelum 7hb tu jugak , ronny tgok fb aku SINGLE , trus dia ckap dgan aku knapa single , jom lah buat relationship , apa lgi aku pun eya kan jak lah , heheh , actually relationship kami d fb awal tau , belum lgi kami rasmi couple , tpi dua2x sdah pendam perasaan , cuma takut untuk di luahkan , smpailah 7hb januari ni , aku ada post d fb mcm ni “ kasitau kah ndak arh” , trus ronny mati2x Tanya apa maksud aku tu , tpi aku xmau bgitau dia , smpai lah kami b’gaduh kejap cos ronny marah aku ndak mau bgitau apa maksud  post tu , smpai lah aku bgitau maksud post aku tu yg aku mau kasitau dgan dia aku suka dia n syg sgat ma dia , tpi dia ndak percya n ckap yg dia kunuk x sesuai dgan aku , so aku pun kecil hati n hilang mood,aku rasa yg dia xsuka aku n xmau sama aku , malu tau ! ! smpai ,ada masa tu aku x bals mesej nya , trus di situ lah dia sms aku n trustrang pasal perasaan nya dga aku , oh god , tuhan jak tahu betapa happy nya aku , n situ lah kami start couple 7 JANUARI 2011 :] .

Sepanjang kami couple , mmg banyak dugaan yg kami hadapi , kami pernah bergaduh besar sangat , kami pernah alami “ long distance relationship “ slama 2bulan lebih , kami pernah t’break , n banyak lgi , tpi sumpah , hidup kami sgat bahagia , kami kongsi suka duka , smpai kami pernah tiada duit lgsung n hanya beli makanan 1 tapau n kongsi , kami pernah menangis bersama , n paling best nangis di pelukan nya . kadang kami ada gelaran2x yg pelik tau , aku pggil ronny angry bird n dia pgil aku zombie , aku pernah pggil dia kilik n dia pggil aku bodoh , uh , mmg kenangan dengan dia sweet sgat , n some of thing , kalau duit kami banyak , first thing yg important buat kami ialah makan sedap2x , n favourite kami pizza hut :] . mmg bahagia sangat hidup kami , n kami janji tiada apa yg bleh pisahkan kami kecuali ajal . Kami memang 1 kepala , tpi kadang tu ada jugak lah perselisihan faham antara kami  , tpi kami bleh atasi semua , n paling best kalau kami b’gaduh ndak pernah lebih dari 24jam tau , mesti ada yg mengalah :] hurm , aku ingat ronny pernah ckap dgan aku , masa tu aku Tanya dia kalau aku mati duluan mcm mana ? dengan slumber dia jawab “ baguslah “ , trus aku merajuk :[ , tpi dia ada alas an tau knapa dia jawab bgitu , dia ckap “ kalau dia yg mati duluan pasti aku sengsara atas kematian nya , jdi biarlah aku yg mati duluan , jdi aku ndak dpt tgok kalau dia mati n aku ndak rasa derita , biar dia jak yg rasa derita tgok aku mati , uh ! so sweet :] .
Semenjak aku couple dgan dia , aku bangga cause dapat ubah prangai nya dri yg teruk jdi baik . Even dia brubah secara perlahan-lahan , tpi aku happy cause dia terlalu banyak berubah sekarang hasil jagaan aku , heheh , dia sendiri pun mengaku tau :] , that’s mean aku bleh jdi yg terbaik untuk dia and aku akan cuba untuk jadi yg sgat terbaik untuk dia . Hei , aku terlalu SAYANG n CINTA dia tau , SUMPAH  ! Aku ndak dapat bayangkan sengsara yg harus aku tanggung kalau hidup aku tanpa dia , biar dia bukan cinta pertama ku , tpi aku janji dial ah cinta terakhir ku , PENGHUJUNG CINTAKU .



4 comments: